Skip til primært indhold

Trin for trin-guides

Her får du konkrete værktøjer og gode råd, du som fagprofessionel kan benytte, når du ønsker at inddrage brugere i forskellige sammenhænge

Brugerne skal tænkes med fra start

Vi har en ambition om at kunne tilbyde den bedste diabetesbehandling. Det kan vi kun, hvis vi spørger dem det handler om – nemlig vores brugere (mennesker med eller i risiko for at få diabetes og pårørende).

Vi har derfor besluttet, at brugerne altid skal tænkes med fra starten i alt, hvad vi gør - både i samtalen, konsultationen og i opgaver og projekter, hvor vi udvikler vores behandlingstilbud. Når vi samarbejder tæt med brugerne, får vi et sundhedsvæsen med en behandling tilpasset brugernes oplevelser og behov.

Læs mere om brugerinvolvering

Brugerne er ikke med for sjov - de er vejen til diabetesbehandling i verdensklasse.
Citat: Strategi for brugerinddragelse og samarbejde (SDCO, 2020) 

Strategi for brugerinddragelse

Vores Forum for Brugerinvolvering (FBI) blev oprettet i 2019, for at skabe organisatorisk brugerinvolvering. Forummet består af 17 personer, der enten selv har diabetes eller er pårørende til en der har, samt 10 fagpersoner på diabetesområdet.

Forum for Brugerinvolvering | FBI

Centret indsamler og formidler nyeste viden inden for brugerinddragelse samt rådgiver og kompetenceudvikler sundhedsprofessionelle.

Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet | ViBIS

Centeret understøtter arbejdet for et sundhedsvæsen, hvor patienten er i centrum og bliver behandlet med værdighed og respekt. De leverer viden om patientinddragelse, understøtter den kliniknære praksis, leverer evalueringer og brugerundersøgelser og udvikler og gennemfører Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP). 

Center for Patientinddragelse | CPI

For yderligere sparring kontakt

Tina Linaa

Chefkonsulent for Brugerinvolvering

SDCO - Brugerinvolvering


(+45) 24 25 45 55
APPFWU02V