Skip til primært indhold

Motivation og vaner

Hvad kræver det at ændre vaner eller livsstil? Hvis du vil ændre nogle ting i dit liv med diabetes, bør du ruste dig med tålmodighed og selvdisciplin

Når du vil ændre vaner, er det en god idé først at finde ud af, hvad din motivation bag forandringen er.

Hvilke følelser - positive og negative - oplever du? Hvilke dilemmaer har du? Det er blot nogle af de spørgsmål, som motivation handler om. Det kunne også være, at dine ønsker og prioriteringer harmonerer med dit familieliv, dit arbejdsliv og dit sociale liv.

  • Tror du på, at du kan opnå, hvad du ønsker?
  • Har du den nødvendige viden og handlemuligheder?
  • Får du nødvendig hjælp og støtte fra familie, venner og dine behandlere?

Uanset hvilken type diabetes du har, vil det give ændringer i hverdagen - både i forhold til dine daglige rutiner og din livsstil.

Din motivation

Motivation er din drivkraft, den kan være til stede med forskellig styrke og den kan ændre sig over tid afhængig af flere faktorer.

Forandringer klares ikke ved et snuptag

Det er helt normalt, at der skal nogle forsøg til, når du vil ændre noget i dit liv. For hver gang, du prøver, er sandsynligheden for at lykkes større. Dem der lykkes med at skabe forandring, er ganske ofte ikke lykkedes første gang. 

Fokus er at skabe et godt liv med diabetes – ikke nødvendigvis et diabetesregelret liv.

Læs mere hos Diabetesforeningen | Find din motivation

Inddrag andre i processen og gør det til et fælles projekt. Det kan være din partner, familie, en ven eller dine kolleger – dem, der er vigtige i dit liv. Måske du har venner, der også vil dyrke mere motion eller kolleger, der vil tabe sig. Måske kan I sammen finde et alternativ til kagen på kontoret og lave aftaler om fælles gåture efter arbejde.

APPFWU01V