Skip til primært indhold

Nu kan du få din konsultation over mobilen

Steno Diabetes Center Odense tilbyder nu videokonsultationer til alle de patienter, som kan have fordel af denne løsning. Videokonsultationer udgjorde sidste år kun en lille andel af det samlede antal konsultationer, men ambitionen er, at endnu flere patienter skal have glæde af muligheden.

Sygeplejerske Dorthe Lindskjold er en af de behandlere, som bruger videokonsultationer, når patienten har bedt om denne mødeform. Og det er både nemt for behandlerne og patienterne, mener hun. Foto: Vibeke Toft-Nielsen

Sygeplejerske Dorthe Lindskjold er en af de behandlere, som bruger videokonsultationer, når patienten har ønsket denne mødeform. Og det er nemt at bruge for både behandlerne og patienterne, mener hun. Foto: Vibeke Toft-Nielsen

Vil du gerne spare tid på transport og parkering, når du skal til konsultation på dit diabetesambulatorium? Og vil du have mulighed for selv at vælge, hvor du fysisk befinder dig imens?

Så har du nu mulighed for at tale med din behandler over video.

Det eneste, du skal bruge, er en smartphone med adgang til enten wi-fi eller mobildata, og videoløsningen er blevet meget nem at bruge. Det fortæller Thea Lundsgaard Kingo, som er projektleder på Steno Diabetes Center Odense (SDCO).

Blot få klik

- Når konsultationen begynder, modtager man en sms-besked fra sin behandler med et link. Når man trykker på linket, bliver man bedt om at skrive sit navn og give tilladelse til, at systemet bruger kameraet og lyd på din telefon. Og så er man i gang med online-mødet, fortæller hun.

Der tilbydes ikke videokonsultationer til fod- eller øjenscreeningerne, og der kan også være enkelte situationer, hvor behandlerne fagligt vurderer, at en videokonsultation ikke er en god løsning.

- Men derudover kan alle konsultationer gennemføres som videokonsultationer. Man aftaler bare med os, om man helst vil møde ind fysisk eller over video, fortæller Thea Lundsgaard Kingo.

De første til at bruge mobilkonsultation

Erfaringer fra SDCO viser, at 85 % af alle de patienter, som har gennemført en videokonsultation, vil gøre det igen.

SDCO er nogle af de første til at bruge løsningen med digital mobilkonsultation, som er udviklet i Region Syddanmark med bl.a. Center for Digital Psykiatri.

I 2022 havde SDCO 590 videokonsultationer, 7.846 telefonkonsultationer og 16.644 almindelige konsultationer. Videokonsultationer udgjorde ca. 2 % af alle konsultationer.

Se her, hvordan du gør
APPFWU02V