Skip til primært indhold

Nu kommer fjerde sæson af Diabetesforskerne

Hør om nye forskningsprojekter i fjerde sæson af den populære podcast Diabetesforskerne, som de syv Steno Diabetes Centre står bag. Podcastserien består af 13 afsnit og giver et spændende indblik i den nyeste forskning og viden om diabetes.

Diabetesforskerne, som er en podcastserie fra de fem danske Steno Diabetes Centre samt Grønland og Færøerne, er på vej med en ny sæson. Her er det podcastvært Simon Brix (t.h.) sammen med forsker Morten Bjerregaard Andersen fra Steno Diabetes Center Odense. Foto: Podcastbureauet

Diabetesforskerne, som er en podcastserie fra de fem danske Steno Diabetes Centre samt Grønland og Færøerne, er på vej med en ny sæson. Her er det podcastvært Simon Brix (t.h.) sammen med forsker Morten Bjerregaard-Andersen fra Steno Diabetes Center Odense. Foto: Podcastbureauet

For at kunne behandle diabetes så effektivt som muligt, er man nødt til at forske i sygdommen. Nye forskningsresultater ændrer løbende den kliniske hverdag på sygehusene og kan derfor også ændre livet for mennesker med diabetes og deres pårørende.

I podcastserien Diabetesforskerne formidler vi den nyeste forskning og viden i øjenhøjde. Det fortæller forskningsleder i Steno Diabetes Center Nordjylland, Peter Vestergaard.

- Diabetesforskerne giver personer med diabetes og andre et godt og let forståeligt indblik i, hvad diabetes er, samt hvilke muligheder den nyeste forskning giver for bedre behandling og forebyggelse af komplikationer. På den måde formidler podcastserien Diabetesforskerne en viden, der kan give personer med diabetes og fagpersoner, der arbejder med diabetes, bedre forudsætninger for at komme på rette vej til at skabe et bedre liv med diabetes, siger han.

Få viden om den nyeste forskning fra hele landet og Grønland

I den fjerde sæson af Diabetesforskerne kan du blandt andet blive klogere på, hvordan hjerneforandringer muligvis spiller en rolle i oplevelsen af nervesmerter ved diabetisk nerveskade samt få viden om, at personer med type 1-diabetes er i større risiko for at udvikle knoglesygdom.

Du vil også kunne høre om, at kulhydrater fra mælk kan være nøglen til et stabilt blodsukker under træning. Det vil dermed kunne løse problemet med, at mange personer med type 1-diabetes kæmper med lavt blodsukker, når de træner i længere tid ad gangen.

Derudover vil du kunne blive klogere på mange andre spændende emner, som den fjerde sæson dykker ned i, heriblandt:

Som i de forudgående sæsoner af Diabetesforskerne er de medvirkende forskerne fra hele landet og Grønland. Sammen med vært Simon Brix fra Podcastbureauet dykker de hver især ned i et forskningsprojekt, de enten står bag eller har været med til at forme.

Hør Diabetesforskerne her

Fakta

Fjerde sæson af Diabetesforskerne udkommer med fire episoder den 7. februar. Herefter udgives et nyt afsnit hver onsdag de næste ni uger. Du kan finde nye episoder samt forudgående sæsoner her.

Diabetesforskerne er udgivet i samarbejde med de syv Steno Diabetes Centre, der tæller:

Vært er journalist og podcastproducent Simon Brix fra Podcastbureauet.

For yderligere information, kontakt kommunikationskonsulent Lise Sastakauskas Østergaard, Steno Diabetes Center Nordjylland på tlf. 20 85 54 58 eller l.sastakauskas@rn.dk

APPFWU01V