Skip til primært indhold

Nyt samarbejde skal sætte mennesker med diabetes i centrum

Steno Diabetes Center Odense (SDCO) og Diabetesforeningen er gået sammen i et partnerskab, der skal støtte op om frivillige fællesskaber til mennesker med diabetes og deres pårørende i Region Syddanmark.

Steno Diabetes Center Odense (SDCO) og Diabetesforeningen er gået sammen i et partnerskab, der skal støtte op om frivillige fællesskaber til mennesker med diabetes og deres pårørende i Region Syddanmark.

Der skal skabes bedre sammenhæng mellem behandlingen i sundhedsvæsenet og det hverdagsliv, mennesker med diabetes lever i Region Syddanmark. Det er hovedformålet bag det nye partnerskab, Steno Diabetes Center Odense (SDCO) har indgået med Diabetesforeningen, hvor ønsket samtidig er et øget samarbejde på tværs af de to organisationers styrker og ekspertise.

Dykker man lidt mere ned i detaljerne bag partnerskabsaftalen, viser det sig, at den har tre ben at stå på:

1.      Understøtte Region Syddanmarks nye Brugerambassadør

2.      Implementere mentorforløb for unge, voksne og pårørende med diabetes

3.      Iværksætte cafémøder og netværk lokalt

Til at varetage opgaverne i det nye partnerskab har SDCO og Diabetesforeningen sammen ansat en projektleder, som sikrer, at opgaverne bliver udviklet i tæt samarbejde mellem de to. Tanken er, at begge organisationer sammen kan bygge videre på gode koncepter, som allerede fungerer, og som de hver især har gode erfaringer med.

I Diabetesforeningen venter administrerende direktør Claus Richter sig store ting af det nye partnerskab:

- Vi ser et stort potentiale i partnerskabet. Vi håber, at det kan knytte Diabetesforeningen og vores medlemmer endnu tættere på SDCO og de sundhedsprofessionelle i Region Syddanmark, så vi får skabt en bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet for mennesker med diabetes, siger han.

Brugerambassadøren kender diabetessagen

På SDCO er brugerinvolvering et omdrejningspunkt for at skabe diabetesbehandling i verdensklasse. Med partnerskabet bliver dette forstærket, og da brugerambassadøren skulle vælges, faldt valget derfor på et kendt ansigt i den frivillige diabetes-verden: nemlig 77-årige John Arne Sørensen, der selv lever med diabetes. Han er desuden formand for Diabetesforeningens Regionsudvalg i Region Syddanmark og én af to næstformænd i organisationens hovedbestyrelse. Om sin nye rolle siger John Arne Sørensen:

- Med brugerambassadøren får alle brugere i Region Syddanmark, herunder Diabetesforeningens lokalforeninger og netværk, et sted at henvende sig, når det handler om at være med til at udvikle fremtidens diabetesbehandling. Vi vil ud lokalt og i dialog med brugerne. Den dialog har vi så mulighed for at sætte i spil sammen med SDCO's ledelse. Det forventer jeg mig meget af, konstaterer han.

Diabetesforeningens mentorkoncept og netværk er ikke nye initiativer, men med SDCO som sparringspartner, kan det i højere grad udvikles lokalt og i det nære, hvor behovet opstår, og det er afgørende, forklarer Jan Erik Henriksen, der er centerdirektør i Steno Diabetes Center Odense:

- Hvis vi skal rykke noget for den enkelte bruger i Region Syddanmark, så er vi nødt til at inddrage og involvere dem i processerne. Det gør vi allerede i SDCO. Så vi går ind i partnerskabet, fordi vi sammen med Diabetesforeningen får nye og bedre muligheder for at samarbejde med brugere i hele regionen, siger han.

Partnerskabet løber i perioden 2021 til udgangen af 2024.

APPFWU01V