Skip til primært indhold

Vil du gøre en forskel for mennesker med type 2-diabetes og psykisk sårbarhed?

SDCO søger frivillige med type 2-diabetes til at understøtte et forskningsprojekt, som har fokus på at forbedre egenomsorgen hos mennesker med type 2-diabetes og skizofreni. Du vil være en værdigfuld sparringspartner og få mulighed for at gøre en kæmpe forskel for mennesker, som lever med begge sygdomme.

Steno Diabetes Center Odense søger 10 frivillige til et forskningsprojekt om type 2-diabetes og skizofreni. Foto: Colourbox

Har du selv type 2-diabetes? Og kunne du tænke dig at være frivillig i et forskningsprojekt om type 2-diabetes og skizofreni i tre måneder fra efteråret.

Så er du måske lige den, vi søger.

Når man lever med skizofreni, kan der være perioder, hvor sygdommen fylder rigtig meget og gør livet udfordrende. Har man samtidig type 2-diabetes, kan det være svært at have fokus på denne sygdom også.

Derfor kan det gøre en stor og værdifuld forskel, hvis man har nogen at tale med. En person, som både kan lytte, støtte og rådgive om livet med diabetes baseret på egne erfaringer.

Vær med til at mindste ulighed

Det er Steno Diabetes Center Odense og Psykiatrien i Region Syddanmark, der står bag projektet, som har fokus på at forbedre egenomsorgen for personer med type 2-diabetes og skizofreni.

Som frivillig i projektet får du:

Du kan blive frivillig i projektet, hvis du:

Projektet er baseret på en kvalitativ undersøgelse, der anvender forskningsmetoder og tilgange til at forstå og beskrive komplekse fænomener og menneskelige oplevelser. Dette opnår vi gennem dybdegående interviews, observationer, workshops og lignende.

Brugerne er centrale i projektet, og deres perspektiver, behov og input inddrages løbende i udviklingen af konceptet. 

Resultater fra de tidlige faser af projektet har afdækket behov og udfordringer samt identificeret områder, hvor der er behov for innovation og udvikling af nye koncepter. Konceptet om en erfaren sparringspartner bygger videre på disse identificerede behov og problemstillinger.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du kontakte projektansvarlig Tanja Juhl Mikkelsen på tanja.juhl.jensen@rsyd.dk.

APPFWU01V