Fuldkorn mindsker risikoen for type 2-diabetes og andre sygdomme
Fredag den 21. januar er Årets Fuldkornsdag. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser 75 gram om dagen, og det er der mange gode grunde til.
Fredag den 21. januar er Årets Fuldkornsdag. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser 75 gram om dagen, og det er der mange gode grunde til.
Spis mad med fuldkorn. Sådan lyder ét af de officielle kostråd, og vi skal helst spise mindst 75 gram om dagen.
Men hvorfor egentlig det? Jo, det skal vi, fordi produkter med højt indhold af fuldkorn indeholder mange vigtige vitaminer, mineraler og kostfibre.
Fuldkorn er desuden med til at mindske risikoen for hjertekarsygdomme, type 2-diabetes og visse typer af kræft.
Har man diabetes, anbefales det at spise mange kostfibre, for eksempel fra fuldkornsprodukter, fordi de har en positiv indflydelse på blodsukkeret, fedtstoffer i blodet, vægten og meget mere.
Fuldkorn mætter også godt, hvilket kan gøre det nemmere at holde vægten. Det er samtidig godt for fordøjelsen.
Heldigvis viser tal fra Fuldkornspartnerskabet, at fire ud af fem af os får fuldkorn nok.
Fuldkorn er, når hele kornet er taget med, dvs. også kim og skaldele. Det kan være som hele eller knækkede kerner, flager eller formalet til mel.
De mest almindelige typer af fuldkorn er:
Du kan læse mere om fuldkorn og få inspiration til lækker mad med fuldkorn her: www.fuldkorn.dk