Skip til primært indhold

SDCO søger raske forsøgspersoner til forskningsprojekt om type 2-diabetes

Et forskningsprojekt på Steno Diabetes Center Odense (SDCO) vil undersøge fedtvævets betydning for udviklingen af type 2-diabetes, samt hvilken rolle et vægttab har for fedtvævets funktion. I den forbindelse søger vi raske, normalvægtige kontrolpersoner.

Læge Kristoffer Jensen Kolnes. Privatfoto

Steno Diabetes Center Odense (SDCO) søger raske forsøgspersoner til et forskningsprojekt om type 2-diabetes. Privatfoto

Omtrent en kvart million danskere har type 2-diabetes.

Selvom vi ved, at sund kost og motion har en god effekt, leder forskerne stadig efter en målrettet behandling. 

Type 2-diabetes er karakteriseret ved nedsat insulinproduktion og insulinresistens. Hidtil har forskning påvist en sammenhæng mellem fedme-relateret insulinresistens og fedtvævsdysfunktion, men er fedtvævsdysfunktion også relateret til udviklingen af type 2-diabetes? Det vil et forskningsprojekt på Steno Diabetes Center Odense (SDCO) nu undersøge.

Til projektet søger vi derfor raske, normalvægtige forsøgspersoner (pt. kun mandlige), som har lyst til at deltage mod økonomisk godtgørelse.

Forsøget indebærer, at du skal kunne afsætte to dage til undersøgelse af sukkerstofskiftet, kondital, kropssammensætning og effekten af insulin. Du skal også have taget blod- og vævsprøver (muskel og fedt) til senere undersøgelse.

Det første besøg tager ca. 3 timer, men det næste tager ca. 9 timer.

Undersøgelsen er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité, og du vil få en ulempegodtgørelse på 2000 kr. samt dækket udgifterne til din transport.


Vi hører gerne fra dig, hvis du opfylder følgende:

Har du lyst til at deltage, så kontakt:

Læge Kristoffer Jensen Kolnes, Steno Diabetes Center Odense, OUH, Kristoffer.jensen.kolnes@rsyd.dk

APPFWU02V