Skip til primært indhold

Lancering af e-læringskursus med ny viden om mad og diabetes

Er du sundhedsprofessionel og i tæt kontakt med borgere med diabetes, kan du nu få opdateret din grundlæggende viden om anbefalinger for mad og drikke til denne målgruppe. Kurset er udviklet af ernæringsfaglige specialister fra SDCO og er centerets første e-læringskursus. Det er gratis for alle.

Varieret kost

Mere planterig kost, mere fuldkorn og mindre kød lyder nye anbefalinger fra Fødevarestyrelsen

Den 7. januar i år kom der nye officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen, der blandt andet byder på mere planterig kost, mere fuldkorn og mindre kød. 

De nye kostråd bliver også en del af kurset, når Steno Diabetes Center Odense (SDCO) lancerer sit første e-læringskursus ”Mad og diabetes”.

- Diabetesdiæt er en af hjørnestenene i behandlingen af diabetes. Da området mad og diabetes har været under udvikling de senere år, oplever vi en stor efterspørgsel på at få den seneste viden på området, fortæller klinisk diætist Susanne Elman Pedersen fra SDCO.

Susanne Elman Pedersen har udviklet tilbuddet sammen med flere andre diætister i centeret.

Et af flere kompetencetilbud

Kurset er målrettet sundhedsprofessionelle – primært i kommunerne - der arbejder med pleje og omsorg af borgere med diabetes. Det kan tages når som helst og er gratis for alle deltagere.

På kurset får du den seneste viden om anbefalinger for mad og diabetes, dagens måltider og praktiske råd i hverdagen. Der suppleres med casebaserede øvelser, der giver mulighed for at anvende den viden, der præsenteres i kurset. Du lærer også, hvordan du kan vejlede borgeren i forhold til hverdagens valg af mad og drikke.

E-læringskurset bliver ét af flere kompetenceudviklingstilbud fra SDCO.

- Sparring og erfaringsudvikling med kolleger er også vigtigt i forhold til det at erhverve sig viden og værktøjer til at støtte og vejlede borgerne i hverdagens udfordringer med mad og drikke relateret til blodsukker og diabetes. E-læringskursus bliver en brik til det samlede puslespil med opkvalificering af sundhedsprofessionelle i regionen, fortæller Susanne Elman Pedersen.

Steno Diabetes Center Odense arbejder løbende på at gøre livet lettere for mennesker med diabetes. Det sker blandt andet igennem kompetenceudvikling af sundhedsprofessionelle i hele Region Syddanmark.

E-læringskurset ”Mad og diabetes” ligger frit tilgængeligt på Plan2learn

Læs mere om Fødevarestyrelsens nye officielle kostråd

APPFWU01V