Skip til primært indhold

Ny med diabetes

Diabetes er en omvæltning i dit liv. Du skal lære en masse nyt og få de nye vaner passet ind i din hverdag. Det er derfor normalt at reagere på at få konstateret diabetes. Det kan være meget forskelligt hvordan man reagerer, både for den der får diabetes og de pårørende, og mange forskellige reaktioner er helt normale f.eks. krise, sorg, vrede og oplevelse af tab

Er du ny med diabetes eller pårørende til en der er, har vi herunder samlet viden om forskellige reaktioner på diagnosen og eksempler på, hvordan personer med diabetes har oplevet af få sygdommen. 

Læs om eller hør om reaktioner på diagnosen

Her kan du læse om normale psykologiske reaktioner på diagnosen og få råd til, hvad du selv kan gøre

Reaktion på diagnosen | Diabetesforeningen

Fire korte film, der fortæller om, hvordan det kan opleves at få stillet diagnosen diabetes og den første tid derefter. Videoerne giver et indblik i livet med diabetes og viden om, hvad der er særligt vigtigt i mødet med sundhedsvæsenet.

Min månelanding - din hverdag | Brugerinvolvering

I videoen ”Ny med diabetes” kan du høre en psykolog fortælle om normale psykologiske reaktioner på diagnosen og hvad du selv kan gøre.

Ny med diabetes | Helbredsprofilen

 

I videoen ”Hvem er jeg nu” kan du høre en psykolog fortælle om de omvæltninger der kan komme, når man skal vende sig til at være et menneske med diabetes.

Hvem er jer nu | Helbredsprofilen

 

I videoen ”Ny med type 1 diabetes” kan du høre Kathrines erfaringer med at få type 1 diabetes.

Ny med type 1-idbaetes | Helbredsprofilen
APPFWU02V