Skip til primært indhold

Ny programleder for diabetesomsorg vil sætte større fokus på brugerinddragelse

1. juli 2021 starter Mette Juel Rothmann som programleder for Steno Diabetes Center Odenses strategiske forskningsområde ’diabetesomsorg og brugerinvolvering’ samtidig med, at hun bliver tilknyttet som lektor på området ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

Mette Juel Rothmann, programleder for diabetesomsorg og brugerinvolvering ved SDCO's forskningsenhed fra 1. juli 2021. Foto: Kristine Michailidis

Mette Juel Rothmann, programleder for diabetesomsorg og brugerinvolvering ved SDCO's forskningsenhed fra 1. juli 2021. Foto: Kristine Michailidis

Mette Juel Rothmanns nye stilling som programleder og lektor ved henholdsvis Steno Diabetes Center Odense (SDCO) og Syddansk Universitet (SDU) bliver kombineret med en delvis klinisk funktion som klinisk sygeplejeforsker på SDCO.

I stillingen som programleder og lektor vil Mette være ansvarlig for implementering af diabetesomsorg og brugerinddragelse i SDCO's forskning både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.

- Mette har med sine mange års erfaring i forskning inden for patientomsorg og brugerinvolvering demonstreret en høj tværfaglighed og særdeles gode samarbejdsevner, hvilket utvivlsomt gør hende til den helt rette til stillingen, udtaler Kurt Højlund, Forskningsleder, SDCO

En del projekter er allerede i gang og der er flere på vej

Der er flere projekter i gang på området, både inden for sundhedspædagogik i samarbejde med Rigshospitalet, og et ph.d.-projekt i samarbejde med Psykiatrien omhandlende diabetesomsorg til mennesker med både type 2-diabetes og skizofreni.

Derudover er der to ph.d.-projekter på vej omkring diabetesomsorg til kvinder med type 2-diabetes under graviditet og efter fødsel, samt diabetesomsorg og behandling til sårbare familier med børn med type 1-diabetes. Flere af projekterne vil også involvere teknologi med henblik på at understøtte borgere i deres  hverdag med diabetes.

- Jeg glæder mig til at starte som programleder og understøtte de mange tiltag vi har igang i SDCO og på vores partnersygehuse både omkring diabetesomsorg, brugerinddragelse og teknologi. Jeg er naturligvis særligt optaget af at få styrket forskningen inden for dette område, og ser derfor frem til at etablere samarbejde med forskere på tværs af landet, siger Mette Juel Rothmann.

Mette Juel Rothmann har således allerede etableret et enestående nationalt netværk på forskningsområdet og fået tilknyttet en adjungeret professor fra Deakin Universitet i Australien, der sammen med Mette kan løfte forskningen på området til international høj klasse.

- Gældende for vores projekter er, at vi har stor fokus på brugerinddragelse, men vi vil i fremtiden have endnu større fokus på dette gennem hele forskningsprocessen fra idéfasen til formidling, afrunder Mette Juel Rothmann.

Om Mette Juel Rothmann

APPFWU01V