Skip til primært indhold

Støtte fra andre med diabetes

Mange mennesker med diabetes har gode erfaringer og finder støtte i at dele deres oplevelser med andre i samme situation. Det kan være en lettelse at være sammen med mennesker, der forstår, uden at man behøver forklare hele tiden

Det kan være en stor hjælp at dele dine tanker og udfordringer med andre, som selv har diabetes, eller som er pårørende til personer med diabetes. Herunder kan du læse om nogle af mulighederne for at få støtte fra andre, som lever med diabetes.

Mentorordning

I januar 2022 startede vi et 3-årigt projektsamarbejde med Diabetesforeningen, som skal skabe rammer for, at personer med diabetes i Region Syddanmark kan støtte hinanden. Som en del af samarbejdet bliver der etableret en mentorordning, hvor personer med udfordringer i livet med diabetes kan få tilknyttet en mentor.

Cafémøder 

Steno Diabetes Center Odense og Diabetesforeningen inviterer til lokale cafémøder, hvor vi drøfter et tema og går i dialog.

Er du interesseret i at afholde et cafémøde, så læs mere om mulighederne her.

Tilbud i Diabetesforeningen

Det kan være rart at møde andre unge der kender til, hvordan det er at leve med type 1-diabetes. 

Diabetesforeningen har forskellige tilbud til unge med type 1-diabetes, læs mere om tilbuddene på Diabetetesforeningens hjemmeside

Der findes netværksgrupper for voksne med type 1-diabetes i alle regioner.

I netværket kan du møde andre, der deler dine oplevelser, bekymringer og udfordringer i livet med diabetes. 

Hvis du har lyst til at møde ligesindede fra din region kan du finde mere information på Diabetesforeningens hjemmeside.

 

Når dit barn får type 1-diabetes kan det være en stor hjælp at tale med andre forældre, der kender til de udfordringer, frustrationer og bekymringer der følger med diagnosen. 

Diabetesforeningen har en række forskellige tilbud til børnefamilier. Du finder tilbuddene på Diabetesforeningens hjemmeside.

 

Hvis du har brug for motivation og savner inspiration til at leve godt med din type 2-diabetes, kan du tilmelde dig motivationsgrupper gennem Diabetesforeningen. 

Læs mere om motivationsgrupperne og tilmeld dig på Diabetesforeningens hjemmeside

Diabetesforeningen tilstræber at have en lokalforening i alle landets 98 kommuner. Lokalforeningerne skal virke til gavn for personer med diabetes. Læs mere om lokalforeningerne på Diabetesforeningens hjemmeside

For yderligere information kontakt

Julie Maria Sahl Jakobsen

Projektleder

SDCO - Supplerende behandlingsinitiativer


(+45) 20 48 68 91
APPFWU02V