Skip til primært indhold

Fynsk entreprenør vinder licitation på byggeriet af Steno Diabetes Center Odense på Nyt OUH

Den 28. september 2020 besluttede Regionsrådet, at 5E Byg A/S skal bygge Steno Diabetes Center Odense (SDCO) på det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) og vinder dermed tredje licitation på Nyt OUH-byggeriet.

Luftfoto af Nyt OUH

Byggeriet etableres som en sammenhængende del af Nyt OUH forbundet med Nyt OUH’s somatik mod vest og mod øst voksenpsykiatrien. Den cirka 20.000 m2 store bygning skal stå færdig til ibrugtagning samtidigt med det resterende sygehus, og der skrives kontrakt med 5E Byg A/S inden udgangen af 2020.
 
- En stor milepæl er nået. Vi ved nu hvem der skal bygge vores nye hus, der på alle måder er brugernes hus. Et hus hvor man som patient eller pårørende undgår at trave fra den ene afdeling til den anden, da alle relevante lægefaglige specialer er placeret i umiddelbar nærhed. Der vil bl.a. være specialer inden for børne-, svangre-, fodsårs-, hjerte-, nyre-, øjen- og tandlægeområdet, ligesom en hel etage er dedikeret til diabetesforskning, fortæller Centerdirektør Jan Erik Henriksen, SDCO
 
Visionen med etableringen af SDCO, er at etablere diabetesbehandling på højeste internationale niveau inden for forebyggelse, behandling, klinisk forskning og uddannelse. En vision som er i tråd med visionen for Nyt OUH om at være ”Patientens Universitetshospital”. 
 
Udefra vil SDCO-bygningen matche de arkitektoniske tanker bag Nyt OUH og vil ikke adskille sig væsentligt fra disse. De kliniske standardrum vil have samme standard som Nyt OUH, men der vil derudover være parkeringskælder samt tagterrasse og i de offentlige opholdsarealer bl.a. et atrium og et konferencelokale.

 

Fakta

APPFWU01V