Skip til primært indhold

Syddansk Diabetesdag klar med program: Oplev Carmen Koppel og Bente Klarlund

Et musikalsk foredrag om livet med diabetes og et oplæg til et sundere fysisk og mentalt liv med den kroniske sygdom. To forskellige indfaldsvinkler til diabetes som du kan opleve på årets udgave af Syddansk Diabetesdag 2024, som Steno Diabetes Center Odense netop har offentliggjort programmet til.

Sidste år deltog flere end 300 deltagere i Syddansk Diabetesdag. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Bente Klarlund og Marie Carmen Koppel taler - og synger - om livet med diabetes ved årets udgave af Syddansk Diaebetesdag. Pressefoto

De mange deltagere på Syddansk Diabetesdag kan opleve en lang række sessioner, oplæg og indlæg om arbejdet og livet med diabetes. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

For sjette gang er Steno Diabetes Center Odense (SDCO) værter for en fælles regional dag om diabetes under overskriften Syddansk Diabetesdag. Programmet et netop offentliggjort til dagen, som finder sted den 28. oktober i Kolding.

Igen i år er der fokus på vidensdeling, netværk og erfaringsudvekslingpå tværs af fagprofessionelle og brugere fra regionen, når op mod 350 deltagere mødes på Comwell Hotel Kolding. Syddansk Diabetesdag er en dag for både brugere og sundhedsprofessionelle, hvor der bliver sat fokus på forskellige emner, der berører både det at arbejde med diabetes og at leve med diabetes.

I år kan deltagere møde to fremtrædende personligheder, som netop taler og synger om sygdommen fra hvert sit perspektiv. Professor Bente Klarlund og sangerinden Marie Carmen Koppel er inviteret med for at dele deres personlige indsigter, viden og erfaringer med diabetes.

Livet med diabetes

Dagen starter med en velkomst ved centerdirektør på SDCO Jan Erik Henriksen, hvorefter sangerinden Marie Carmen Koppel vil åbne programmet med sit musikalske foredrag "Mit liv med diabetes".

I et personligt oplæg deler Koppel historier fra sin rejse gennem diagnosen og behandlingen af diabetes og fortæller, hvordan musikken har hjulpet hende med at finde balance og mening i en udfordrende tid. Hendes historie er en kraftfuld påmindelse om, hvordan kunst og kreativt udtryk kan være redskaber i håndteringen af en kronisk sygdom.

SDCO står bag Syddansk Diabetesdag, hvor konsulenterne Sara Lund Fønss Bach og Mette Vestergaard Nissen har sat programmet for dagen sammen. De glæder sig til at byde velkommen til både gæster og oplægsholderne på en dag med fokus på diabetes, som flere end 77.000 mennesker i Region Syddanmark lever med.

- Vi er glade for endnu engang at have et spændende program til dette års Syddansk Diabetesdag, hvor du kan opleve både Marie Carmen Koppel og høre Bente Klarlund fortælle om fysisk og mental sundhed i relation til diabetes, siger Sara Lund Fønss Bach. 

Efter en dag med en bred vifte af valgfrie sessioner og netværksmuligheder, tager overlæge og professor Bente Klarlund scenen for at tale om "Grundsund – fysisk og mental sundhed" sidst på dagen.

Læs mere og se programmet i linket her.

Syddansk Diabetesdag 2024

Fakta

APPFWU01V