Skip til primært indhold

Designguide

Steno Diabetes Center Odenses (SDCO's) designguide er baseret på de grafiske retningslinjer for Region Syddanmarks visuelle identitet, tilføjet nogle grafiske udtryk unikke for SDCO

Designguiden skal være med til at sikre, at vi signalerer et tilhørsforhold til Region Syddanmark og fremstår med et ensartet udtryk i vores informationsmateriale. Designguiden er tænkt som et grundlæggende værktøj for medarbejdere og samarbejdspartnere, som skal kommunikere med SDCO som afsender. 

Farver

Primære farver

Steno Diabetes Center Odense følger Region Syddanmarks farvepalette, dog inklusiv den mørkeblå farve som primær farve. De primære farver er identiske med de farver, som indgår i Steno Diabetes Center Odenses logo samt sort og den mørkeblå.

Til alle farver er der tilføjet forskellige nuancer af farverne, som giver mulighed for at variere udtrykket i de enkelte materialer.

%

MØRK BLÅ

CMYK 100 45 00 14
RGB 0 100 163
PANTONE 2945

GRÅ

CMYK 23 02 00 63
RGB 107 117 124
PANTONE 7545 

GRØN

CMYK 45 00 100 24
RGB 141 162 45
PANTONE 377

SORT

CMYK 00 00 00 100
RGB 34 34 34
PANTONE BLACK 

100 % #0064A7 #68757D #86A315 #000000
80 % #1A7CB8 #84919A #9EB347 #575756
60 % #6899CA #A2ADB5 #B6C577 #878787
40 % #9EB9DD #C0C9CF #CED8A5 #B3B2B2
20 % #CFDBEE #DFE4E7 #E6EBD3 #DADADA

Sekundære farver

De sekundære farver kan for eksempel bruges til farvekodning af specifikke informationstyper. Du kan også
frit bruge dem til at skabe dynamik og blikfang i de
enkelte materialer.

For at undgå en rodet og usammenhængende farvesammensætning er det en god idé kun at bruge én
sekundær farve ud over de primære farver.

Webtilgængelige farver

Loven om tilgængelighed af offentlige og offentligretlige organers websteder og mobilapplikationer, der trådte i kraft i 2018, beskriver bl.a., at kontrasten mellem farverne skal overholde WCAG’s (Web Content Accessibility Guidelines) succeskriterium for kontrastkrav. Kontrastkravet overholdes ved, at den visuelle præsentation af tekst og billeder af tekst har et kontrastforhold på mindst 4.5: 1.

Tjekliste:

  • Almindelig tekst skal have en kontrast til baggrunden på 4.5: 1.
  • Stor skrift på 18 pt. eller 14 pt. fed skal have en kontrast til baggrunden på 3: 1.
  • Tekst og billeder af tekst, der kun har en dekorativ funktion, skal ikke overholde noget kontrastkrav.
  • Varemærker og logoer skal ikke overholde noget kontrastkrav.
  • Farve må ikke være det eneste, der formidler information, men skal suppleres med anden markering eller tekst.
  • Skriv til flere sanser, ikke kun synssansen. F.eks. skal man ikke skrive: ”Tryk på den røde knap”, men i stedet kan man skrive ”Tryk på knappen" eller "Bestil billet”.

Typografi

Vi benytter samme skrifttype (font) som Region Syddanmark. Skriften findes i forskellige varianter - som udgangspunkt benyttes varianterne LIGHT, REGULAR, BOLD og BLACK. Har du ikke allerede skrifttypen installeret på din computer, kan du købe den her: https://fonts.adobe.com/fonts/interstate

Typografi Interstate

Hvis du ikke har mulighed for at benytte INTERSTATE, eksempelvis ved online brug, kan ARIAL og VERDANA benyttes i stedet for.

Grafik

En enkeltlinjetegning, som er videreudviklet fra Region Syddanmark-elastikken (bomærket i Region Syddanmarks logo), udgør SDCO's signaturgrafik. Den skal repræsentere livets forskellige faser, og i tråd med SDCO’s slogan “Det bedste liv med diabetes”, være med til at understrege, hvordan du med støtte fra SDCO kan få det bedste ud af livet på trods af diabetes.

Signaturgrafikken bruges hovedsageligt i brevpapir, visitkort og steder, hvor den grafiske identitet skal skinne igennem. Signaturgrafikken har en primær farve i grå, men findes også i mørk blå, sort, grøn og hvid.

Det er vigtigt, at linjen går helt til kant i både højre og venstre side at dokumentet. Se eksempel på brug af signaturgrafikken på visitkortet nedenfor.

Visitkort

Vi har et ikonbibliotek med ikoner, der symboliserer specifikke temaer i forhold til arbejdet og livet med diabetes.

Ikonerne er skabt i samme stil som signaturgrafikken i én linje, for at sikre et ensartet grafisk udtryk. Baggrundsfarven er SDCO's primære farve mørk blå og en gennemsigtig hvid, der forstærker ikonets tema ved at fremhæve detaljer. Ikonerne benyttes primært på hjemmesiden, men kan også benyttes i andre sammenhænge.

Ikoner

En række illustrationer, der repræsenterer livet eller arbejdet med diabetes, er blevet designet til brug på hjemmesiden samt i rapporter og kataloger. Illustrationerne er udført i samme stil som signaturgrafikken med én linje. Farverne er med til at understrege illustrationernes budskab.  

Illustrationer

APPFWU02V