Skip til primært indhold

Pårørende til personer med diabetes

Diabetes påvirker også hverdagen og livet for dig som pårørende

Diabetes griber ind i hverdagslivet (f.eks. ved indkøb, madlavning, bevægelse). Samtidig skal du som pårørende forholde dig til sygdom hos en du holder af, og det kan give anledning til både bekymringer, frustrationer og tristhed.

Da diabetes er en usynlig sygdom, er det vigtigt, at man i familien taler om, hvordan man bedst støtter hinanden, og det er vigtigt, at du som pårørende passer på dig selv.

Du kan læse mere om pårørende, og hvad du kan gøre her:

Diabetesforeningen | Pårørende, diabetes og mental sundhed
Her kan du læse mere om at være pårørende til en person med diabetes og få råd om, hvordan du kan støtte og passe på dig selv.

Videncenter for Diabetes | Pårørende
Her kan du få viden om normale reaktioner, der kan opstå som pårørende til en med diabetes, og du kan læse om at være pårørende både til børn, unge og voksne med diabetes.

Helbredsprofilen | Pårørende
Her findes en række videoer om at være pårørende både fra psykologer og personer med diabetes og deres pårørende. Du kan i videoerne få inspiration til, hvordan du kan kommunikere i familien omkring diabetes, hvordan du passer på dig selv som pårørende og høre personer med både type 1- og type 2-diabetes fortælle om deres oplevelser med sygdomme.

APPFWU01V