Skip til primært indhold

ETOS-DM

ETOS-DM et lodtrækningsforsøg der undersøger effekten af supplerende behandling med små videofilm

ETOS-DM er et landsdækkende lodtrækningsstudie, der tester, om virtuelt uddannelsesredskab i form af patientcentrerede undervisnings-videoer, i tillæg til almindelig standardbehandling, kan have en gavnlig effekt på udfaldet af graviditeten. Disse film vil være tilgængelige via smartphones som et supplement til den almindelige individuelle standardbehandling under graviditeten.

Vi ønsker med ETOS-DM at belyse:

  • Om et virtuelt uddannelsesredskab bestående af korte patientcentrerede undervisningsvideoer som fokuserer på forskellige aspekter af diabetesbehandlingen under graviditet og i ammeperioden, i tillæg til almindelig standardbehandling, kan have en gavnlig effekt på udfaldet af graviteten sammenlignet med kvinder som udelukkende modtager almindelig standardbehandling.
  • Om det virtuelle uddannelsesredskab ETOS-DM er effektivt i alle socioøkonomiske grupper uafhængigt af kvindens mentale helbred, støtter overgangen mellem sektorer efter fødslen og resulterer i en bedre blodsukkermæssig kontrol i både graviditet, under fødslen og i ammeperioden.

Undervisningsfilmene vil blandt andet dække emner som madvalg, fysisk aktivitet, insulindosering, insulinpumpeindstillinger, brug af CGM og mental sundhed. Brugen af de virtuelle undervisningsfilm vil blive overvåget, og kvindernes egne erfaringer med filmene vil blive undersøgt. Kvinderne vil blive fulgt under graviditeten, fødslen og indtil en måned efter fødslen.

 

APPFWU01V