Skip til primært indhold

Stærke fællesskaber om diabetes

Diabetesforeningen og Steno Diabetes Center Odense (SDCO) starter fra januar 2022 et treårigt projektsamarbejde, hvor livet med diabetes er i centrum.

Formål

Projektet har 2 formål:

  1. At bidrage til bedre egenomsorg og større livskvalitet hos personer med diabetes gennem støtte fra andre, som har personlige erfaringer med at leve med diabetes.
  2. At styrke brugernes stemme og involvering i diabetesarbejdet både individuelt og organisatorisk

Indsats

I projektet skal etableres en mentorordning, hvor personer med udfordringer i at håndtere deres diabetes kan få tilknyttet en mentor, som kan støtte i tilværelsen med diabetes ud fra sine egne erfaringer. Der skal også udvikles cafémøder og netværksgrupper i samarbejde med Diabetesforeningens syddanske lokalforeninger for at skabe endnu bedre muligheder for at udveksle erfaringer mellem personer med diabetes.

I projektet skal desuden oprettes og udvikles en funktion som brugerambassadør. Brugerambassadøren skal bidrage til at styrke brugernes stemme i hele Region Syddanmark og undersøge, hvordan inddragelsen af mennesker, der lever med diabetes, kan styrkes både i den individuelle behandling og i den organisatoriske udvikling af arbejdet med diabetes.

Projektet er en udløber af to indsatser fra SDCO’s strategi for brugerinddragelse; ”Brugere samarbejder med brugere” og ”Brugerambassadør”. Projektet løber over en treårig periode fra januar 2022 til december 2024.

Målgruppe

Personer med diabetes og pårørende i Region Syddanmark

Samarbejde

Projektet er et samarbejde mellem Diabetesforeningen og SDCO

For yderligere information kontakt

Julie Maria Sahl Jakobsen

Projektleder

SDCO - Supplerende behandlingsinitiativer


(+45) 20 48 68 91
APPFWU01V