Skip til primært indhold

Diabeteskompasset

Et onlineværktøj til at afdække og vise vejen mod nye diabeteskompetencer i den kommunale pleje.

Er du som leder eller medarbejder nysgerrig på hvordan det står til med at håndtere, støtte og yde pleje til borgere med diabetes? Så bør du afprøve Diabeteskompasset.

Målgruppe
Diabeteskompasset er målrettet den kommunale pleje og kan anvendes af både ufaglærte, SOSU-hjælpere, SOSU-assistenter, sygeplejersker og ledere af området.

Om diabeteskompasset
Diabeteskompasset er et gratis onlineværktøj, som giver en status på hvordan medarbejderne føler sig klædt på til de diabetesrelaterede opgaver. Resultatet giver dig et overblik over styrkeområder og mulige udviklingsområder. Redskabet giver dig inspiration til mulige indsatser der kan igangsættes, hvis der er behov for opkvalificering eller forbedret praksis og kan bidrage til at sætte system i udviklingen af kompetencer. Diabeteskompasset skaber et fælles udgangspunkt for dialog mellem ledere og medarbejdere.

Eksempler på anvendelse          

  • individuel eller teambaseret faglig udvikling
  • undervisningsaktiviteter og kompetenceudvikling
  • forebyggelse af utilsigtede hændelser                 
  • medarbejderudviklingssamtale

 

Afprøv Diabeteskompasset

 

Sådan kommer du i gang

Som medarbejder kan du anvende Diabeteskompasset på egen hånd. Redskabet giver dig en status på, inden for hvilke områder du er godt kørende og hvor der evt. er plads til forbedring, samt inspiration til hvordan du kan opnå en evt. ønsket forbedring af udvalgte områder.

Afprøv Diabeteskompasset

Som leder kan du anvende Diabeteskompasset i din medarbejdergruppe, monofagligt eller tværfagligt. Diabeteskompasset samler dine medarbejderes besvarelser og giver et samlet overblik over gruppens selvvurderede styrkeområder og muligheder for forbedring. Diabeteskompasset giver jer også inspiration til hvordan eventuelle forbedringer kan opnås.

Hvis du ønsker at anvende diabeteskompasset med din medarbejdergruppe, kan du få et gruppelink, som du deler med dine medarbejdere. Tilbuddet er gratis, send en mail til: diabeteskompasset@rsyd.dk, hvis du ønsker at modtage et gruppelink.

 

Vi hjælper jer gerne i gang!

Hvis I ønsker sparring til at komme i gang med at anvende Diabeteskompasset hjælper vi jer gerne på vej!

Sendt en mail med spørgsmål, ønsker eller ideer til anvendelse af diabeteskompasset så hører I fra os. Tilbuddet om sparring er gratis, husk at oplyse telefonnummer, hvis du ønsker at bliver ringet op.

Mail: diabeteskompasset@rsyd.dk

Værktøjet er udviklet i samarbejde med plejeområdet i de syddanske kommuner: Odense, Svendborg, Middelfart, Nyborg, Langeland, Vejen, Esbjerg, Vejle og Kolding.

For mere information kontakt

Karina Vejrum Sørensen

Udviklingskonsulent

SDCO - Kompetenceudvikling/Tværsektorielt Samarbejde


(+45) 21 29 27 61

Henvendelser om Diabeteskompasset bedes sendes til: diabeteskompasset@rsyd.dk

APPFWU02V