Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilFagligt nytpilFagligt nytpilVidencenteret REHPA får ny leder 1. juni

Videncenteret REHPA får ny leder 1. juni

Videncenterchef, REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation

Ane Bonnerup Vind har bred erfaring fra Sundhedsstyrelsen, somatiske sygehuse og senest psykiatrien i Region Sjælland

- Som nationalt videncenter for rehabilitering og palliation skal REHPA være en central og relevant spiller i et felt af ikke altid helt sammenfaldende interesseområder fra kommuner, regioner, stat, patientforeninger, faglige netværk og selskaber. Det kræver sin ”udenrigsminister” at navigere i, og den diplomatiske opgave føler jeg mig godt klædt på til.

Sådan siger Ane Bonnerup Vind, speciallæge i samfundsmedicin og ph.d., om sin nye post som videncenterchef i det nationale videncenter for rehabilitering og palliation, REHPA. Videncenteret er også tilknyttet Odense Universitetshospital, hvor det har afdelingslignende status, og Syddansk Universitet, hvor centeret er tilknyttet som forskningsenhed ved Klinisk Institut.

Ane Bonnerup Vind har erfaring fra både psykiatrien, somatiske sygehuse og Sundhedsstyrelsen.

- Ane har omfattende erfaring med at arbejde tværfagligt, både klinisk, forskningsmæssigt og organisatorisk. Den profil ruster hende godt til at lede et center, der er kendetegnet ved mange forskellige fagligheder og forskningstraditioner, vurderer Kim Brixen, lægelig direktør ved Odense Universitetshospital.

- Vores mål er klart: Vi skal skabe viden og levere rådgivning, der sikrer en høj kvalitet og sammenhængende patientforløb inden for rehabilitering og palliation i hele landet. Samtidig skal vi styrke patientens stemme i REHPAs arbejde. Det har REHPA lagt en klar strategi for frem til 2025, og den glæder jeg mig til sammen med medarbejdere og resten af ledergruppen at sætte handling bag, siger Ane Bonnerup Vind. 

Ane Bonnerup Vind er gift med Thomas Buchvald Vind (Universitetsdirektør på Syddansk Universitet) og sammen har de børnene Kristine på 21 år og Johannes på 19 år.

Hun tager over efter Ann-Dorthe Olsen Zwisler. Efter 6 år på posten som videncenterchef har Ann-Dorthe Olsen Zwisler valgt at lægge energi i det kliniske og forskningsmæssige område med særlig fokus på det nære sundhedsvæsen, forebyggelse, rehabilitering og palliation ved hjertesygdom, fortsat med forskningsmæssig tilknytning til REHPA.

- Ann-Dorthe skal have en stor tak for sin centrale rolle i at etablere REHPA i sin nuværende form. Hun giver et center videre med høj aktivitet, veludviklede koncepter for rehabiliteringsforløb og en stor videnskabelig produktion, siger Kim Brixen, lægelig direktør ved Odense Universitetshospital. 

CV Ane Bonnerup Vind
• 2018 - 2021: Psykiatrien Region Sjælland, Slagelse, overlæge i psykiatriledelsens Stab-, Data- og Planlægningsafdeling.
• 2016-2018: Sundhedsstyrelsen, sektionsleder og overlæge i Enheden for Planlægning.
• 2013-2015: Sundhedsstyrelsen, afdelingslæge og overlæge i Enhed for Sygehuse og Beredskab.
• 2009-2012: Region Hovedstaden, Klinisk epidemiolog, Forskningscenter
• for Forebyggelse og Sundhed samt Enhed for Udvikling og Kvalitet.
• 2005-2009: Amtssygehuset i Glostrup, reservelæge og klinisk assistent på Geriatrisk/Reumatologisk Afdeling.


• September 2013: Speciallæge i Samfundsmedicin
• December 2009:  Ph.d., Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

 

Fakta om REHPA
REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, stiller forsknings- og erfaringsbaseret viden om rehabilitering og palliation ved livstruende sygdom til rådighed for myndigheder, samarbejdspartnere, interessenter og aktører på området – på tværs af sektorer, fagligheder og regionale og kommunale grænser. Det overordnede formål er at skabe bedst mulig livskvalitet for mennesker med livstruende sygdom og deres pårørende.

Videncentret har hovedadresse på Nyborg Sygehus og kontorfaciliteter i København, Aalborg, Århus og Holbæk. Forskningsklinikken ligger i Nyborg.

Læs mere på www.rehpa.dk
 


Siden er sidst opdateret: 31-03-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring