Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilPressepilAktuelt og pressemeddelelserpilAktueltpilPå OUH kan man virkelig gøre en forskel som frivillig

På OUH kan man virkelig gøre en forskel som frivillig

Frivillighedskoordinatorer

Region Syddanmark har ansat seks frivillighedskoordinatorer for at få mere samarbejde med frivillige på regionens sygehuse og i psykiatrien. Mød Karina Andersen, som lige nåede at starte på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus lige før coronaen brød løs. Der måtte kreative ideer til, og det blev f.eks. til et tilbud til patienter om frivillige telefonvenner.

- At være frivillig på OUH er noget helt andet end at være frivillig i en genbrugsbutik eller i en fodboldklub. Her kommer man i kontakt med mennesker, som ofte er i en svær situation. Det er nok et af de sværeste steder at være frivillig, men måske også et af de mest givende, fordi man virkelig kan gøre en forskel, mener Karina Andersen, som er ny frivillighedskoordinator på OUH.

Med sig på OUH har hun otte års erfaring i at arbejde med frivillige bl.a. hos Dansk Flygtningehjælp, Den Frie Rådgivning i Odense og Odense Kommune. På OUH skal hun sikre, at samarbejdet med frivillige vokser sig større på den helt rigtige måde.

Frivillige er telefonvenner under covid-19
Der er flere organisationer bl.a. Ungdommens Røde Kors, Ældresagen og Røde Kors, der organiserer frivillige på OUH. De frivillige på OUH afholder fx caféer for de unge patienter, som er tilknyttet H. C. Andersen Børne- og Ungehospital. Frivillige guider patienter, som har svært ved at finde vej på Svendborg Sygehus. Og frivillige patientstøtter tager en god snak med sengeliggende patienter og patienter, som har ventetid på sygehuset.

- Nogle er frivillige, fordi de har en bestemt vision eller ideologi. Andre for at få noget på cv´et, og det skal man også have blik for. Faktisk så vil det være sådan, at hver eneste frivillige på OUH har deres helt egen motivation, forklarer Karina Andersen, som forventer snart at kunne indbyde til nogle infoaftener om det at være frivillig på OUH.

Lige nu afventer de frivillige dog, at de igen kan komme på OUH. De frivillige er fortsat hjemsendte for at mindske risikoen for smitte med coronavirus.

Da der også er meget begrænset adgang for pårørende, har Karina Andersen etableret en telefon-ven ordning med tilbud fra både Ældresagen og Røde Kors. Patienterne får tilbud om at ringe til en frivillig for at få en god snak.

Den glidende overgang til hjemmet
Med ansættelsen af en frivillighedskoordinator er det målet, at det skal blive til mange flere samarbejdspartnere til og frivillige på OUH. Det er bl.a. forhåbningen, at de frivillige vil kunne være med til at bygge bro mellem sygehuset og patienternes hjem.

- Det handler også om at sikre et godt samarbejde mellem OUH og civilsamfundet. OUH kan gøre brug af henvisninger til civilsamfundets tilbud for på den måde at sikre en glidende overgang fra sygehus til hjemmet. Det kan fx være, at socialt udsatte har brug for en hjælpende hånd til at finde rundt i sundhedsvæsnet, ensomme kan have brug for spisevenner, når de kommer hjem fra sygehuset, og der kan være tale om, at børneafdelingen eller barselsafsnittet kender til mulighederne for enlige mødre, der har brug for en ekstra hånd, når de kommer hjem fra sygehuset med den lille ny. Det er her jeg kommer ind i billedet. Jeg afsøger, hvad der er af behov hos de forskellige patientgrupper på vores afdelinger – og hvem vi kan henvise til i civilsamfundet, der kan hjælpe. 

Organisationer og andre interesserede er meget velkommen til at kontakte Karina Andersen for at høre mere.

Læs mere om at være frivillig på OUH her

Læs mere om Region Syddanmarks Politik for Frivillighed og Medborgerskab 

Fakta om Karina Andersen
- Har en kandidatgrad i mellemøststudier og religion fra SDU.
- Har arbejdet som daglig koordinator i Den Frie Rådgivning i Odense.

- Har arbejdet som foreningskonsulent i et projekt i ungdomsskolerne i Odense Kommune. Her har hun bl.a. været med i et anti-radikaliseringsnetværk.

- Har senest været ansat som rådgivningsfaglig konsulent for frivilligrådgivere i Dansk Flygtningehjælp, hvor hendes opgave var at opkvalificere frivilligrådgivere.

- Har selvfølgelig selv været frivillig bl.a. i en boligforening og som frivillig mentor.

- Er nu ansat som frivillighedskoordinator i Patient- og Pårørendeservice på OUH – Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus.


Siden er sidst opdateret: 01-07-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring