Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilNyhederpilInternational database på OUH giver danske patienter med kræft i bughinden nye muligheder for behandling

International database på OUH giver danske patienter med kræft i bughinden nye muligheder for behandling

Aerosol

Odense PIPAC Center (ww.pipac.dk) på OUH har siden 2015 som det eneste sted i Skandinavien tilbudt PIPAC behandling til patienter med kræft i bughinden. Ved PIPAC behandlingen sprøjter man forstøvet kemoterapi ind i bughulen under tryk, og derved virker kemoterapien bedre end hvis den bliver givet via blodåren. Patienterne slipper også for de kendte bivirkninger til kemoterapien.

På trods af de fremskridt i behandlingen som har fulgt med PIPAC metoden, så er der stadig behov og mulighed for at forbedre metoden. Dette aspekt er netop blevet styrket ved etablering af en international database på OUH. Førende PIPAC centre i hele verden støtter databasen og er begyndt at indberette deres resultater til databasen. Derved kan man løbende evaluere resultaterne fra en meget stor patientgruppe, og dette giver mulighed for at ændre små og store detaljer i PIPAC metoden, således at behandlingen bliver mere effektiv.

Fremskridt eller ændringer i behandlingen vil kunne sættes i gang med det samme uden at man skal vente flere år på, at resultaterne offentliggøres i videnskabelige artikler. Selve databasens indhold og det tætte internationale netværk som databasen hviler på, vil desuden sikre, at danske patienter får mulighed for at deltage i flere internationale PIPAC studier. Som eksempel vil danske patienter med sjældne årsager til kræft i bughinden normalt have vanskeligt ved at komme i betragtning ved projekter i andre dele af verden.

Forankringen af netværket og den internationale PIPAC database på OUH sikrer, at disse patienter både får den allernyeste PIPAC behandling på OUH og samtidig adgang til vigtige internationale forsøg.    


Siden er sidst opdateret: 18-06-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring