Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Aktuelt


Link Ingen forventning om gyldigt coronapas hos pårørende
Som pårørende behøver du ikke kunne vise et gyldigt coronapas.
Link Visionær Odense-professor hædret for tværfaglig gigtforskning
klinisk professor og overlæge Torkell Ellingsen, Reumatologisk Afdeling, modtager Dronning Ingrids Forskerpris
Link Undersøgelse med vaccine til forebyggelse af RSV (respiratorisk syncytialvirus) til raske børn, yngre end 9 måneder
RSV er en almindelig respiratorisk virus. RSV kan forårsage forkølelseslignende symptomer såsom løbende næse, feber og hoste. Nogle gange forårsager RSV alvorlige helbredsproblemer hos spædbørn såsom vejrtrækningsproblemer, høj feber og lungebetændelse.
Link Gravide søges til test af ny vaccine mod RS-virus
Odense Universitetshospital søger gravide til at teste en ny vaccine mod RS-virus. Testen er en del af et større internationalt forskningsprojekt og en mulighed for at give dit ufødte barn antistoffer og dermed ekstra beskyttelse mod RS-virus i de første 6 måneder. Beskyttelse der er aktuel lige nu, hvor mange flere end normalt er smittede og indlagt med RS-virus.
Link Vil du drive kiosk på Svendborg Sygehus?
Ansøgningsfrist 24. oktober.
Link Ny forskning: Sådan reagerer kræftpatienters immunforsvar på COVID-19 vaccination
Et forskningsprojekt kaster nu mere lys over, hvordan immunforsvaret hos 524 patienter med forskellige former for kræft udvikler sig efter vaccinationen mod COVID-19.
Link Nyt studie: Patientinddragelse øger patienttilfredshed
Oplevelsen af behandlingsforløb er bedre ved høj patientinddragelse. Samtidig nedsættes tilbøjeligheden til at klage over behandlingen, hvis behandlingsforløbet f.eks. går galt. Det viser resultaterne af ny forskning fra OUH og SDU, som har undersøgt synet på patientinddragelse i sundhedsfaglige beslutninger.
Link Kom med til åbent hus på det nye OUH
Den 19. september byder Region Syddanmark indenfor på byggepladsen til det nye OUH. Her kan du opleve et af Danmarks største sygehusbyggerier helt tæt på, og få mere at vide om alt fra bygningerne på pladsen, til hvordan OUH forbereder sig på flytningen.
Link Flot 3. plads til OUH forsker i foredragsdisciplin
Dansk Neurokirurgisk Selskab har netop afholdt sin foredragskonkurrence og her placerede en OUH forsker sig på en flot 3. plads.
Link Jordemoderbesøg på arbejdspladsen
Region Syddanmark lancerede 1. maj 2021 en ny forsøgsordning, hvor jordemødre besøger offentlige og private virksomheder for at hjælpe med at nedbringe sygemeldinger og gøre hverdagen på arbejde bedre hos de gravide.
Link Naturen skaber grobund for samarbejde mellem OUH og kulturinstitution
De gode erfaringer med at bruge naturoplevelser i opvågningen efter operation på Odense Universitetshospital bliver nu en del af den kommende særudstilling på Øhavsmuseet i Faaborg ’Mærk dig selv’, som sætter fokus på vores relation til naturen.
Link Nogle kræftpatienter udvikler ikke effektiv immunitet efter vaccination mod COVID-19. Det viser foreløbige forskningsresultater fra Odense Universitetshospital, OUH
Patientgruppen opfordres derfor til fortsat at følge de smitteforebyggende tiltag mod COVID-19 - også selv om de er blevet vaccineret.
Link Patient og pårørende repræsentanter søges til Forskningsudvalg ved Øre-Næse-Hals/Høreklinik Afdeling F, OUH
Vi søger 2 patient og pårørende repræsentanter, som vil deltage ved vores forskningsmøder ved Øre-Næse-Hals/Høreklinik Afdeling F
Link OUH har fået nyt digitalt oversigtskort: Du kan bruge det nu
Nu har OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus fået sin helt egen digitale kortløsning, som kan hjælpe patienter, pårørende og andre gæster med at finde vej på sygehusene i Odense og Svendborg.
Link Flere forskellige pårørende kan nu komme på besøg
Link Flere organtransplanterede patienter viser et lavt niveau af antistoffer efter vaccination mod COVID-19 Det viser foreløbige forskningsresultater
Patientgruppen opfordres derfor til fortsat at følge de smitteforebyggende tiltag mod COVID-19, også selv om de er blevet vaccineret.
Link Ny forskning: Kemoterapi ser ikke ud til at forværre corona-forløb
Et nyt dansk forskningsprojekt viser for første gang, hvordan det går danske kræftpatienter, der bliver smittet med coronavirus.
Link Tina Green overtager posten som ledende overlæge på Afdeling for Klinisk Patologi
Tina Green bliver ny ledende ovelæge for Afdeling for Klinisk Patologi fra 1. april 2021, hvor Niels Marcussen har valgt at stoppe. Han vil fortsat være tilknyttet som professor i afdelingen.
Link Poul Henning Madsen er ny ledende overlæge på Fællesakutmodtagelsen Odense
Ledende overlæge på Akutafdelingen & Medicinske Sygdomme på Kolding Sygehus Poul Henning Madsen bliver ny ledende overlæge på Fælles Akutmodtagelsen i Odense, når Michael Hansen Nord takker af efter 11 år som ledende overlæge på FAM Odense og samlet 35 år i det fynske sygehusvæsen.
Link Corona-professorer vil undersøge vaccinernes virkning - og de skal bruge din hjælp
Fælles landsdækkende forskningsprojekt har brug for hjælp fra de tusindvis af danskere, der skal have vaccinerne i de kommende måneder.
Link 12 fynboere kom til skade med fyrværkeri ved overgangen til det nye år
Overgangen til 2021 var rolig på OUH i Odense og Svendborg. I alt 12 fynboere er indtil videre kommet til skade med fyrværkeri.
Link Kontakt OUHs hovednummer, hvis du oplever telefoniproblemer natten mellem den 27 til 28 november
TDC opdaterer OUH’s telefonsystemer natten mellem fredag d. 27. og morgen lørdag d. 28. november. fra Kl. 21.00 til 06.00
Link Hæderspris til Geriatrisk Professor Jesper Ryg
Jesper Ryg, overlæge på Geriatrisk afdeling Odense Universitetshospital og Professor på Klinisk Institut Syddansk Universitet har modtaget 50.000 kr fra Grosserer Johan Quentin og Hustrus legat.
Link Odenses to COVID-testcentre samles 16. november på Billedskærervej
Fremover skal man testes samme sted i Odense, uanset om man har symptomer eller ej.
Link Ny professor ved SDU og OUH
Overlæge ph.d. Gitte Zachariassen er pr. 1.11.2020 udnævnt til professor i neonatologi ved Syddansk Universitet, Klinisk Institut, og Odense Universitetshospital. Neonatologi er det lægelige fagområde, der beskæftiger sig med nyfødte børns sundhed og sygdomme, herunder specielt behandlingen af tidligt fødte børn.
Link Anne Øvrehus ny ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling Q
Anne Øvrehus overtager nu stillingen som ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling Q permanent som en del af generationsskiftet efter Svend Stenvang Pedersen.
Link Ny oversygeplejerske på HCA Børne- og Ungehospital
Anne Pedersen, i dag oversygeplejerske på Neurokirurgisk Afdeling U, tiltræder 16. november.
Link Personer med blodtype 0 har mindre risiko for at blive smittet med corona end andre
Personer med blodtype 0 får sjældnere diagnosen COVID-19 end personer med andre blodtyper (A, B, AB)
Link Ny viden om særligt narkosemiddel til bevidstløse patienter
Vidste du, at bevidstløse patienter med hovedskader ofte behandles med bedøvelse og respiratorbehandling? Det sker for at sikre patienten vejrtrækning og beskytte luftvejene.
Link Nyt website kommer mennesker med kroniske smerter til hjælp
Smertespecialister har sammen med patienter og deres pårørende skabt hjeemesiden www.smerteinfo.dk. Her finder du pålidelig viden om kroniske smerter og råd, der virker.
Link OUH begrænser adgangen for pårørende på fynske sygehuse
Link To medarbejdere på Odense Universitetshospital smittet med Covid19
I begge tilfælde er smitten efter alt at dømme sket udenfor arbejdspladsen.
Link Odense Universitetshospital begrænser adgangen for pårørende
Kun én fast pårørende eller ledsager ved indlæggelser og konsultationer til og med 22. september.
Link COVID-smittet medarbejder på OUH: Ingen risiko for patienter
Fire kolleger på Ortopædkirurgisk Afdeling O er sendt hjem uden symptomer.
Link Stefan Starup Jeppesen bliver ledende overlæge på Onkologisk Afdeling R
Stefan Starup Jeppesen har været konstitueret i stillingen siden 1. juli, hvor han overtog fra daværende ledende overlæge Peter Sørensen. Han kommer dermed til sammen med oversygeplejerske Merete Bech Poulsen at udgøre den fælles afdelingsledelse på Onkologisk Afdeling R.
Link Kunstig intelligens spotter leddegigten
OUH og SDU Robotics har sammen udviklet en ny form for kunstig intelligens (AI), som med succes kan vurdere gigtaktiviteten på ultralydsbilleder af gigtpatienter.
Link Oversygeplejerske Lone Møller går på pension
Lone Møller, oversygeplejerske på H. C. Andersen Børne- og Ungehospital, går på pension.
Link OUH styrker patientkommunikationen med forskningscenter
Center for Forskning i Patientkommunikation flytter til OUH fra Sygehus Lillebælt.
Link Lempede besøgsrestriktioner
Fra den 2. juli åbnes der mere op for besøgende på OUH
Link Drive-in åbent hus på Nyt OUH
Danmarks største nybyggede sygehus skyder op syd for Odense. Det enorme byggeri kan opleves i en coronasikret udgave af åbent hus på Nyt OUH søndag den 6. september 2020.
Link Rullende ambulatorium sættes nu ind i kampen mod hepatitis C
Region Syddanmark har en klar ambition om at udrydde hepatitis C. Et rullende ambulatorium er nu indviet for at opspore smittede patienter.
Link På OUH kan man virkelig gøre en forskel som frivillig
Region Syddanmark har ansat seks frivillighedskoordinatorer for at få mere samarbejde med frivillige på regionens sygehuse og i psykiatrien. Mød Karina Andersen, som lige nåede at starte på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus lige før coronaen brød løs. Der måtte kreative ideer til, og det blev f.eks. til et tilbud til patienter om frivillige telefonvenner.
Link Behandling af kroniske smerter efter helvedesild med akupunktur
Har du smerter efter helvedesild? Så kan du nu deltage i et forskningsprojekt på OUH, hvor vi undersøger effekten af akupunktur på kroniske smerter efter helvedesild.
Link Professor i kardiologi på OUH og SDU
Overlæge Axel Brandes ved Hjertemedicinsk Afdeling B, Odense Universitetshospital, er udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU.
Link Ny ledende overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik
Jesper Rasmussen bliver ny ledende overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik. Han begynder i det nye job den 1. oktober 2020, og tager over fra Lars Brandt, som fortsætter i afdelingen som specialeansvarlig overlæge, forskningsleder og ansvarlig for Klinik for Musikersundhed
Link Akut skulderskade bør fortsat diagnosticeres med MR-scanning frem for ultralyd
Dermed valgte OUH’s behandlingsråd på sit første møde ikke at sidestille MR-skanning og ultralydsundersøgelse, sådan som American College of Radiology gør.
Link Hvad er vigtigt for dig?
Hvad er vigtigt for dig i forhold til DIN sygdom og behandling? OUH markerer i hele uge 24 den internationale "Hvad er vigtigt for dig?"-dag
Link OUH Aktuelt arkiv

Siden er sidst opdateret: 04-06-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring