Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilFagligt nyt

Fagligt nyt

Ny viden om særligt narkosemiddel til bevidstløse patienter
9. oktober 2020
Vidste du, at bevidstløse patienter med hovedskader ofte behandles med bedøvelse og respiratorbehandling? Det sker for at sikre patienten vejrtrækning og beskytte luftvejene.
Læs mere her...
Nyt OUH-SDU-samarbejde: Center for klinisk kunstig intelligens
9. oktober 2020
CAI-X (Centre for Clinical Artificial Intelligence) skal skabe rammerne for effektivt samarbejde mellem universitet og hospital for at udnytte de mange muligheder inden for kunstig intelligens.
Læs mere her...
Fynsk entreprenør vinder licitation på byggeriet af Steno Diabetes Center Odenses kommende rammer på Nyt OUH
29. september 2020
Den 28. september 2020 besluttede Regionsrådet, at 5E Byg A/S skal bygge Steno Diabetes Center Odense (SDCO) på det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) og vinder dermed tredje licitation på Nyt OUH-byggeriet
Læs mere her...
OUHs Innovationspulje 2020 uddelt
28. september 2020
Odense Universitetshospital har endnu engang uddelt Innovationspuljen på 2 mio. kr. samt en ekstra pulje på 1. mio. kr. til projekter med særligt fokus på covid-19.
Læs mere her...
Kompetenceudvikling flytter perspektiver og bidrager til løbende forbedringer
24. september 2020
Tidligere innovationschef ved UCL Kristian Mondrup er blevet ansat som faglig leder for Steno Diabetes Center Odenses kerneområde ’kompetenceudvikling af sundhedsprofessionelle’
Læs mere her...
IT-assistenten åbner på Svendborg Sygehus
18. september 2020
Mandag den 21. september åbner IT-assistenten i atriummet på Svendborg Sygehus. Her kan patienter og pårørende få hjælp til de forskellige slags teknologi i sundhedsvæsenet.
Læs mere her...
Ny digital læringsplatform inden for diabetisk øjenscreening skal klæde sundhedsprofessionelle bedre på til at forebygge synstab
16. september 2020
Steno Diabetes Center Odense (SDCO) har netop lanceret en ny virtuel okulær læringsplatform kaldet ’VIOLA’, der er udviklet i samarbejde med Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, SDU og Øjenafdeling E, OUH
Læs mere her...

Professor i evidens-baseret medicin og klinisk forskningsmetode på SDU
14. september 2020
Overlæge, ph.d. Asbjørn Hróbjartsson er udnævnt til klinisk professor på Klinisk Institut, SDU. Han er leder af Center for Evidensbaseret Medicin Odense (CEBMO) ved Odense Universitetshospital og SDU. Han har ledet centeret siden dets etablering i 2015 med ansvar for forskning, undervisning og metodologisk rådgivning.
Læs mere her...

Mads Thomassen professor i genetik
7. september 2020
Cand. scient. ph.d. Mads Thomassen er udnævnt til professor i genomisk medicin på Klinisk Institut, SDU, Forskningsenheden for Human Genetik og Odense Universitetshospital, OUH.
Læs mere her...
Lillian Bomme Ousager ny professor i genetik
1. september 2020
Ledende overlæge på Klinisk Genetisk Afdeling, OUH, ph.d. Lillian Bomme Ousager er udnævnt til professor i genetik ved Klinisk Institut, SDU. En professor med bred erfaring indenfor forskning, klinik, uddannelse og ledelse.
Læs mere her...
Stefan Starup Jeppesen bliver ledende overlæge på Onkologisk Afdeling R
26. august 2020
Stefan Starup Jeppesen har været konstitueret i stillingen siden 1. juli, hvor han overtog fra daværende ledende overlæge Peter Sørensen. Han kommer dermed til sammen med oversygeplejerske Merete Bech Poulsen at udgøre den fælles afdelingsledelse på Onkologisk Afdeling R.
Læs mere her...
Kunstig intelligens spotter leddegigten
20. august 2020
OUH og SDU Robotics har sammen udviklet en ny form for kunstig intelligens (AI), som med succes kan vurdere gigtaktiviteten på ultralydsbilleder af gigtpatienter.
Læs mere her...
Ros til OUH-tiltag
18. august 2020
Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg var begejstrede, da de besøgte IT-assistenten i forhallen på OUH.
Læs mere her...
Oversygeplejerske Lone Møller går på pension
18. august 2020
Lone Møller, oversygeplejerske på H. C. Andersen Børne- og Ungehospital, går på pension.
Læs mere her...
Nyt initiativ på børneområdet skal tilbyde hjemmebesøg til sårbare børn og unge
2. juli 2020
Initiativet er iværksat i samarbejde mellem SDCO, H.C. Andersen Børnehospital på OUH og Ungeafdelingen på Sygehus Lillebælt
Læs mere her...
Type 2-diabetes som særkende med fokus på brugerinddragelse
24. juni 2020
Steno Diabetes Center Odense (SDCO) har en særlig forpligtigelse til at arbejde med at forebygge og behandle type 2-diabetes og har udarbejdet en strategi for dette
Læs mere her...
OUHs Strategi for sygepleje 2020-2023
24. juni 2020
OUH’s Strategi for sygepleje 2020-2023 sætter retningen for den kliniske sygeplejes udvikling på OUH mod bl.a. mere nærhed til patienten, større inddragelse af patienter og pårørende, et styrket samarbejde med primær sektoren, en bedre udnyttelse af teknologien og et styrket fokus på uddannelse og kompetenceudvikling.
Læs mere her...
Professor i kardiologi på OUH og SDU
22. juni 2020
Overlæge Axel Brandes ved Hjertemedicinsk Afdeling B, Odense Universitetshospital, er udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU.
Læs mere her...
Lovende ung stamcelleforsker modtager 10 mio. kr. til etablering af egen forskningsgruppe
19. juni 2020
Adjunkt Alexander Rauch har fået tildelt 10 mio. kr. fra Lundbeckfondens fellowship-program 2020
Læs mere her...
International database på OUH giver danske patienter med kræft i bughinden nye muligheder for behandling
18. juni 2020
Odense PIPAC Center (ww.pipac.dk) på OUH har siden 2015 som det eneste sted i Skandinavien tilbudt PIPAC behandling til patienter med kræft i bughinden.
Læs mere her...
Ny professor i klinisk mikrobiologi på OUH og SDU
15. juni 2020
Niels Nørskov-Lauritsen er udnævnt til klinisk professor i klinisk mikrobiologi ved Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU, og overlæge ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, OUH, Odense.
Læs mere her...
Telemedicinsk hospiceseng bliver sandsynligvis permanent
12. juni 2020
Døende og alvorligt syge patienter på Ærø har siden 2018 haft adgang til en telemedicinsk hospiceplads. Nu har CIMT færdiggjort evalueringen af projektet, og på baggrund af den og de efterfølgende tilpasninger, har Region Syddanmarks udvalg for det nære sundhedsvæsen lagt op til, at hospicepladsen nu gøres permanent.
Læs mere her...
Professor i sårbarhed på SDU og OUH
9. juni 2020
Ph.d. Dorthe Nielsen er ansat som professor i sårbarhed ved Indvandrermedicinsk Klinik, Infektionsmedicinsk Afdeling Q, Odense Universitetshospital og Geriatrisk afdeling G ved Odense Universitets Hospital samt ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
Læs mere her...

Kræftens Bekæmpelse giver 1.5 millioner kroner til nyt PhD studie
2. juni 2020

Læs mere her...
Ny bevilling til stamcelleforskning kan være med til at påvise, hvordan man påvirker opbygningen af knogle- og fedtvæv der udsættes for knogleskader eller overvægt
26. maj 2020
Adjunkt Alexander Rauch, forsker ved SDCO og KMEB, modtager bevilling på 2.8 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond
Læs mere her...
6,9 mio kroner fra EU til OUH-forskningsprojekt, der skal forebygge partnervold
18. maj 2020
Partnervold er den mest almindelige form for vold mod kvinder i hjemmet og har vidtrækkende konsekvenser. Et nyt forskningsprojekt på OUH, STOP partnervold, skal styrke gravide kvinder, der udsættes for vold i hjemmet, så de kan undgå fremtidige overgreb og få skabt en mere sikker vej gennem livet for sig selv og deres børn.
Læs mere her...

OUH og SDU tilknytter førende forsker på området for transpersoner
15. maj 2020
Guy T’Sjoen, professor (MD, PhD) er udnævnt til adjungeret professor ved Endokrinologisk Afdeling på Odense Universitetshospital samt Klinisk Institut
Læs mere her...

Lars Brandt stopper som ledende overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik
12. maj 2020
Lars Brandt stopper som ledende overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik med udgangen af september måned 2020. Han fortsætter herefter som specialeansvarlig overlæge, forskningsleder og ansvarlig for Klinik for Musikersundhed.
Læs mere her...
Udgående diabetesteam er win-win-win
29. april 2020
Steno Diabetes Center Odenses initiativ med et udgående, specialiseret diabetesteam på OUH har nu været i gang i godt et års tid
Læs mere her...
Fynsk sygeplejerske får Diabetesforeningens Behandlerpris 2020
27. april 2020
Sygeplejerske Julie Bech Olesen fra H.C. Andersen Børne- og Ungehospital ved Odense Universitetshospital er modtager af Diabetesforeningens Behandlerpris 2020
Læs mere her...

Siden er sidst opdateret: 16-04-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring