Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilAfdeling for Klinisk PatologipilOm afdelingenpilNyhederpilNy klinisk professor og overlæge skal forske i kræft i hjernen

Ny klinisk professor og overlæge skal forske i kræft i hjernen

Bjarne Winther Kristensen, Klinisk Patologi

Afdeling for Klinisk Patologi på Odense Universitetshospital og Klinisk Institut på Syddansk Universitet har ansat Bjarne Winther Kristensen som professor og overlæge med fokus på hjernekræft.

Bjarne Winther Kristensen har været professor på OUH siden 2014 og er oprindeligt uddannet læge fra Syddansk Universitet (SDU) i 2002. Han har fået sin uddannelse i generel patologi og neuropatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Rigshospitalet og har siden været på et ophold på Massachusetts General Hospital/Harvard Medical School i USA.

Han forsvarede allerede som medicinstuderende i 2000 sin ph.d.-afhandling. Siden har han etableret en aktiv forskningsgruppe, der omfatter postdocs, ph.d.-studerende og specialestuderende samt en laborant.

 Bjarne Winther Kristensen er generalsekretær i EURO-CNS, et videnskabeligt selskab for læger og forskere i Europa, hvis fokus er hjernens sygdomme. Han har tidligere været præsident for det tilsvarende skandinaviske selskab - Scandinavian Neuropathological Society. I 2020 er han vært for European Congress of Neuropathology, der afholdes på ODEON i Odense. Lokalt er Bjarne Winther Kristensen forskningsleder og leder af Center for Precision Medicine.

 Med bevillinger fra bl.a. Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom, Kræftens Bekæmpelse og Novo Nordisk Fonden har Bjarne Winther Kristensen i de seneste år opbygget et moderne forskningslaboratorium, der bl.a. omfatter molekylær profilering, kvantitativ histologisk biomarkør analyse og avancerede in vitro og in vivo modeller indenfor hjernekræft.

 Bjarne Winther Kristensens forskningsgruppe har to fokusområder. Det ene område er bedre og mere præcis diagnostik og behandling indenfor hjernekræft ved anvendelse af nye molekylære metoder. Det andet område har fokus på, hvorfor hjernekræft er så behandlingsresistent. Med anvendelse af især kræftvæv direkte fra patienter og mere avancerede modeller er målet at forstå hvilke faktorer i kræftvævets mikromiljø, der gør kræftcellerne modstandsdygtige. De foreløbige resultater tyder på, at andre celler i mikromiljøet spiller en afgørende for, at kræftcellerne kan overleve kemoterapi. Forskningsgruppen forventer i de kommende år at kunne omsætte denne viden til nye behandlingsstrategier mod hjernekræft.

 Forskningsgruppen har et tæt samarbejde med flere afdelinger på OUH og SDU og derudover et betydeligt nationalt og internationalt netværk, der omfatter internationale samarbejdspartnere fra bl.a. Cleveland Clinic i USA og Heidelberg Universitet i Tyskland.

 Bjarne Winther Kristensen er 45 år og gift med ergoterapeut Gerda Winther Kristensen. Sammen har de tre børn. Fritiden bruger han med familien, på motion, bøger og ture ud i det blå. Foreløbig er nogle af målene at få set de cirka 200 danske fyrtårne og få læst en biografi om den danske fysiker Niels Bohr.

 Kontakt:
Professor, Bjarne Winther Kristensen, mobil 23963902, e-mail: bwk@rsyd.dk

 


Siden er sidst opdateret: 18-03-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring