Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilG - Geriatrisk AfdelingpilFagpersonerpilOm afdelingenpilNyhederpil3 millioner kroner til sygeplejeforskning i skånsom behandling og pleje af ældre med kræft

3 millioner kroner til sygeplejeforskning i skånsom behandling og pleje af ældre med kræft

Postdoc og ph.d. Christina Louise Lindhardt, Geriatrisk Forskningsenhed OUH/SDU og Professionshøjskolen Absalon.

Den Internationale forskergruppe bag ved ansøgningen Changing Cancer Care har modtaget 18,5 millioner fra EU Interreg Horizon 2020. Heraf er de 3 millioner øremærket til sygeplejeforskning inden for kræftområdet.

Postdoc og ph.d. Christina Louise Lindhardt, Geriatrisk Forskningsenhed OUH/SDU og Professionshøjskolen Absalon, har som projektleder ansøgt om de 3 millioner til udvikling af en mere skånsom behandling og pleje af især ældre patienter med kræft. Projektet skal udvikle, afprøve og forsøge at evidensbasere uddannelsesforløbet i en mulig opgaveglidning mellem de læger og sygeplejersker, som arbejder med kræftpatienter.

Derudover vil projektet forsøge at optimere konceptet `one entrance`, så patienterne ser så få sundhedsprofessionelle som muligt under deres behandlingsforløb. Der vil især være fokus på den ældre kræftpatient, livskvaliteten hos kræftpatienter samt pårørende inddragelse. Projektet foregår i samarbejde med tyske forskere og vil på den måde forløbe i både ind- og udland.

Geriatrisk afdeling har i forvejen kræft blandt ældre som et af sine fokusområder både i klinikken med et specielt oprettet komorbiditetsambulatorie samt inden for forskningen med deltagelse i Odense Universitetshospitals og Syddansk Universitets eliteforskningscenter AgeCare(Academy of GEriatric CAncer REsearch). Med bevillingen vil det være muligt at få endnu mere fokus på sygeplejeforskningen inden for dette område.

Ny viden
Changing Cancer Care vil være med til at skabe ny viden og nye metoder indenfor behandlingen af kræft med en tværfaglig optimering af arbejdsopgaverne. Projektet skal desuden undersøge, hvilken betydning det har for patienten at blive behandlet af få personer i løbet af deres kræftbehandling.  Projektet bliver et af de første studier på verdensplan indenfor netop dette område.
 


Siden er sidst opdateret: 21-01-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring