Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Læge

Lægeuddannelsen
 
Læge
 

Vil du have en professionel uddannelse indenfor medicin og mennesker og har du lyst til at påbegynde et hårdt studie som altid er i udvikling? Så skal du læse til læge.  Som læge er det vigtigt, at du kan lide at have med mennesker at gøre. Du skal kunne lytte til patienten og forstå patientens situation. Desuden skal du være god til at bevare overblikket og kunne handle hurtigt i krisesituationer.

Lægeuddannelsen er normeret til seks år, hvilket er opdelt i en treårig bachelor samt en treårig kandidatuddannelse. For at kunne arbejde som underordnet sygehuslæge skal du gennemgå den et-årige kliniske basisuddannelse. Derefter kan du videreuddanne dig til speciallæge, et forløb som varer mellem 4 og 7 år.

Når du har gennemført en lægeuddannelse kan du arbejde som læge og beskæftige dig med mange forskelligartede opgaver. En læge skal undersøge patienter, stille diagnoser og ordinere behandlinger og medicin. Lægens hovedopgave er at sørge for, at behandlingen er helbredende eller lindrende.

Som læge skal du vurdere hvert enkelt sygdomstilfælde. Du skal overveje hvilke fordele og ulemper (fx bivirkninger) der kan være ved en behandling i forhold til den ønskede virkning. Du skal rådgive patienten om behandlingen og give oplysninger om brug og dosering af medicin, risici m.v.

Lægen samarbejder med mange andre faglige grupper, f.eks. sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, socialrådgivere og psykologer. 

 
Kontakt
 
SDU - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultetssekretariat

Foto er på vej

AC-fuldmægtig                                             
Kirsten Zeuthen
Telefon 6550 3234
 

 


Siden er sidst opdateret: 12-10-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring