Dette er tekstversionen af Om afdelingen
Klik her for at komme til den grafiske version af Om afdelingen

Forside - Læs op - Sitemap


Om afdelingen


Steno Diabetes Center Odense (SDCO) varetager ambulant behandling, forebyggelse, undersøgelse og kontrol af diabetes og diabeteskomplikationer.

Diabetes er en kronisk stofskiftesygdom, hvor blodets indhold af sukker (glukose) er højere end normalt. Ubehandlet kan forhøjet blodsukker forårsage alvorlige komplikationer og følgesygdomme. De to mest almindelige former for diabetes er type 1-diabetes og type 2-diabetes.

SDCO blev etableret 1. januar 2018 med det mål for øje, at styrke diabetesindsatsen i Region Syddanmark. SDCO drives og ejes af Region Syddanmark og er støttet af en 10-årig bevilling fra Novo Nordisk Fonden.

I praksis betyder etableringen af SDCO, at alle diabetespatienter tilknyttet Endokrinologisk Afd. M, pr. 1. januar 2018 er overflyttet til SDCO.

For den enkelte patient er der ingen forandring sket - udover at navnet er ændret - personalet er det samme, og ambulatoriet og diabetesklinikken er, indtil Nyt OUH byggeriet er færdigt i slutningen af 2022, placeret samme sted som tidligere.
 


Afdelingsledelse

 

Centerdirektør
Jan Erik Henriksen
jan.erik.henriksen@rsyd.dk
(+45) 2033 2174
 

Centerdirektør Jan Erik Henriksen

 

 

 

 

 

 

 

Oversygeplejerske
Anna Sofie Lillevang
anna.sofie.lillevang@rsyd.dk
(+45) 2167 9277
 

Oversygeplejerske Anna Sofie Lillevang

 

 

 

 

 

 

 

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk